Scherpenzeel – Rohda Raalte

Speelronde 12 in de 4e Divisie D. Seizoen 2023/2024

Zaterdagmiddag op de Bree-Oost de wedstrijd tussen 2 teams die samen de 2e plaats delen met 23 punten. Maar de verschillen zijn klein in de top 4, slechts 3 punten tussen nummer 1 en de nummer 4. Het is dus niet zo dat de verliezer van deze wedstrijd afhaakt, nee dat zeker niet, maar laten we zeggen een klein stapje terug doet. Net als de afgelopen weken werd er gespeeld in de regen. Scherpenzeel moet het nog altijd stellen zonder de geblesseerden, maar in de voorbeschouwing van Rohda lezen we dat ook zij de nodige personele problemen kennen.

Na het gebruikelijke aftasten laat Scherpenzeel zien wat de intentie van deze wedstrijd is en creëert een veldoverwicht, maar weet daaruit niet tot scoren te komen. Nee, na 28 minuten benut Rohda direct de eerste kans om deze om te zetten in een doelpunt van topscoorder Kevin Peppels, 0-1. Scherpenzeel moet in de achtervolging en creëert voldoende kansen om op gelijke hoogte te komen, maar het duurt tot de 45 minuut alvorens deze valt. Bryan Burgerhout schiet bij de eerste paal binnen na een strakke voorzet van Mart Janssen, 1-1. Psychologisch gezien op een mooi moment. Het is ook tevens de ruststand.

Na thee (ik weet niet wat er in heeft gezeten) heeft Scherpenzeel de smaak van het scoren te pakken, en loopt het via doelpunten van Pernelly Biya (52″), 2-1, Lars ten Teije (57″), 3-1 en Olivier Pilon (62″) in een razend tempo uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna laat Scherpenzeel de teugels wat vieren, waardoor Rohda in de 76″ minuut nog via Sven Pazie de eindstand op het bord schiet met een strakke schuiver in de hoek.

Met deze overwinning deelt Scherpenzeel nu de koppositie met Excelsior ’31 uit Rijssen. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan komt het Aaltense AZSV op bezoek. Hopelijk dan ook weer een bijdrage met bewegende beelden van mijn kant, al zijn de voorspellingen daarvoor nog niet hoop gevend. De aanvang volgende week op De Bree-Oost is zoals gebruikelijk om 14:30 uur.