Zappsport bij Scherpenzeel

Z@ppsport het Sportmagazine voor de jeugd

Op zondag 8 november 2009 begon de start van de grootste voetbaltalentenjacht ooit op televisie. Z@ppSport start een eigen voetbalteam. Ron Boszhard zorgt ervoor dat jonge voetbaltalenten de kans krijgen om hierin te schitteren. Het uiteindelijke doel is meedoen aan het Volkswagen Junior World Masters toernooi in Zuid-Afrika voorafgaand aan het WK in 2010. Na een landelijke voorselectie in de herfstvakantie waaraan 2600 kids deelnamen, gingen de 100 beste door naar de volgende ronde. In sportcentrum Papendal moesten zij aan professionele scouts laten zien wat ze in huis hadden. Na het oordeel van de jury bleven er twintig toptalenten over. Deze kids worden op Sportpark “De Bree-Oost” de thuishaven van VV Scherpenzeel in twee maanden tijd tot een hecht collectief gesmeed. Van alle geselecteerden vallen er nog vier af: alleen de zestien allerbeste mogen uitkomen voor het Z@ppSport-voetbalteam. Wekelijks worden de toppers getraind door bekende namen uit de voetbalwereld. Deze trainingen moeten ervoor zorgen dat de ploeg klaar is voor de ultieme test op woensdag 30 december: het Volkswagen Junior Masters toernooi in de Amsterdam ArenA. Tijdens dit toernooi neemt het Z@ppSport-voetbalteam het op tegen de beste D-amateurelftallen van Nederland. De winnaar van dit toernooi mag in mei 2010 Nederland vertegenwoordigen op het Volkswagen Junior Masters toernooi in Zuid-Afrika voorafgaand aan het WK.

Helaas is het Z@ppsportvoetbalteam er niet in geslaagd om in de Arena de fel begeerde plaats te veroveren die hen naar het WK Volkswagen Junior Masters toernooi in Zuid-Afrika zou brengen.


Presentatie: Ron Boszhard.

Media Henkie mocht aanwezig zijn om van dit unieke evenement foto’s te maken. En heeft van de TV uitzendingen een compilatie gemaakt. Altijd leuk om nog eens terug te kijken.

https://youtu.be/VZVocyzOogo