A-selectie seizoen 2022/2023

1e klasse D. seizoen 2022/2023

Scherpenzeel start het seizoen 2022/2023 als 1e klasser.

Het seizoen 2021/2022 ging met ups en downs. Eén wedstrijd voor het einde van de competitie legde Jürgen Schefczyk zijn taken neer als trainer en nam de toch al aangetrokken trainer Koen Janssen (die beschikbaar was) zijn taken over.

Janssen mocht de laatste competitiewedstrijd thuis tegen ARC voor zijn rekening nemen en dan maar eerst zelf maar eens zien te winnen en dan maar  hopen op een positief bericht elders op de velden. Scherpenzeel won weliswaar met 2-0, maar vanaf de andere velden kwam geen positief bericht waardoor Scherpenzeel zich via de nacompetitie moest zien te handhaven. Mede door de twee grote misstappen tijdens het Hemelvaart weekend, thuis verliezen met 2-1 van Spijkenisse een directe P/D concurrent en de nog grotere blamage bij het al weken gedegradeerde Rijsoord 2-1 verlies moest Scherpenzeel dus de nacompetitie in.

Als hoogste P/D-er mocht Scherpenzeel de eerst P/D wedstrijd overslaan en mocht het in de tweede ronde aantreden tegen 1e klasser Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis.

Met drie volgepakte supportersbussen werd er afgereisd, maar helaas voor de BlauwWitte delegatie Scherpenzeel verloor met 2-0, en degradeerde dus na twee seizoen hoofdklasse weer terug naar de 1e klasse.

Het werd dus uithuilen en opnieuw beginnen tijdens de zomerstop. Hopelijk hebben de spelers ook eens goed in de spiegel gekeken en bij zichzelf gedacht, hoe hebben we het in die twee wedstrijden zo verprutst. Die ene overwinning op Rijsoord was al voldoende geweest om zich te handhaven. Dan hadden we dit seizoen in de 4e divisie gespeelt, Want zo heet de hoofdklasse vanaf dit seizoen.

Tijdens en na het afgelopen seizoen heeft de TC van VV Scherpenzeel niet stil gezeten.

Zo zijn er diverse nieuwe spelers aangetrokken, maar hebben ook diverse spelers de club verlaten.

Nieuw:

Koen Janssen (trainer, komt van SDO uit Bussum), Sven Slob (ass. trainer, komt van WWNA), Sven Tabarima (keeperstrainer, komt van Otterlo)

Stef Brummel (IJsselmeervogels – januari 2022), Olivier Pilon (SteDoCo),

Hoessein Jabir (NSC Nijkerk),

Barry Beijer (TEC Tiel),

Eef van Riel en Ilias Boudouni (beide IJsselmeervogels), Ramazan Leebeek (Nunspeet), Lars ten Teije (GVVV)

Vertrokken:

Jürgen Schefczyk (trainer, naar DETO Twenterand), Teunis Wenneker (ass. trainer naar VV Renswoude)

Daan Schennink VV Woudenberg),

Nehkomi Veldt (DTS ’35),

Luca Teske (Woudenberg),

Tevfik Ceyar en Ismail Ouaddouch (DHSC),

Iede Schokker (VV Diepenveen)

Mike Peters (Otterlo)

Rinke Rozema (Onbekend)

Coen Temminck (Life Running Eagles, USA)

Anouar Tmim (NSC Nijkerk),

Inmiddels heeft Scherpenzeel het bekertoernooi met overmacht gewonnen met overwinningen op Geinoord (0-7), Valleivogels (3-1) en Hooglanderveen (0-4).

Aanstaande zaterdag 24 september start Scherpenzeel de competitie met een thuiswedstrijd tegen het eveneens gedegradeerde Achilles ’29 uit Groesbeek. De aanvang op Sportpark De-Bree-Oost is om 14.30 uur

Op de teamfoto ontbreken: Hoessein Jabir en Sven Tabarima