Jeugd VoetbalKamp 2019

Geslaagd voetbalkamp VV Scherpenzeel

Ondanks de wat mindere weersvoorspellingen kunnen we terug kijken op een toch weer zeer geslaagd voetbalkamp. Een kamp met vele activiteiten, met natuurlijk de bonte avond als sluitstuk.

Woensdag 29 mei

De startavond van het voetbalkamp.

Na het inrichten van de tenten (en dit jaar ook een bouwkeet) en een woord van welkom, kon het kamp van start gaan. Allereerst werd er gekeken naar de Europa League finale tussen Chelsea en Arsenal. Na afloop van deze wedstrijd konden we beginnen met avond/nachtspel.

Dit jaar was er gekozen voor laser gamen in sporthal De Breehoek. De teams van O19, O17, O14 en O12 konden aldaar de strijd met elkaar aanbinden.

Na afloop was er nog een nachtsnack (soep en een broodje) in de kantine. Daarna kon men nog chillen bij het kampvuur. De nacht was voor de meesten heel erg kort. In 1 tent werd er zelfs tot in de kleine uurtjes seksuele voorlichting aan elkaar gegeven.

Donderdag 30 mei

Dag 2 begon met motregen, op zich niet zo heel erg, want zo bleven onze “kampers” een beetje fit na een korte nacht en voor het vervolg van ons programma.

Na het ontbijt begonnen we aan het Champions League (O19 / O08) en Europa League toernooi (Smurfen). Na een spannend toernooi, (waarin een ieder zijn voetbalkwaliteiten kon tonen) ging de finale van de C.L. tussen Porto en Juventus, waarbij FC Porto als winnaar uit de bus kwam. Bij de E.L. finale ging de strijd tussen (en hoe kan het ook anders) Chelsea en Arsenal. Alleen nu was Arsenal de winnaar.

Na de lunch (de zon brak langzaam door) reisden we rond de klok van 13.00 uur met 2 bussen van KN Travel af naar Doorn. Daar stond een heuse survival middag op het programma gegeven door Survival stichting Hang-On. Dit alles gebeurde op het RCN recreatiepark Het Grote Bos. Daar werd deelgenomen aan o.a. een survival bosparcours en een survival waterparcours. Voor velen een heel intensieve middag en een nat pak. Rond de klok van 16.15 uur werden we weer opgehaald en keerden we terug op ons sportpark.

Na het avondeten was er vanaf 19.00 uur nog gelegenheid om een frisse duik te nemen in het zwembad. Daarna stond er nog een darttoernooi op het programma. Er werd gestart met een 40 tal deelnemers. Uiteindelijk bleven er 2 over, de gebroeders Jordy en Nick Velthuizen. De oudste (Jordy) moest in deze finale zijn meerdere erkennen in zijn jongere broertje Nick. Rond de klok van 1.00 uur was een ieder uitgeput na deze intensieve dag en lag men in een diepe slaap.

Vrijdag 31 mei

Op de slotdag kon er uitgeslapen worden. Rondom het ontbijt werden de tenten/bouwkeet schoongemaakt. Daarna werd er nog een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers. Hierna konden de activiteiten beginnen. Op het hoofdveld werd er een bootcamp gegeven door Avtive Fit & More, in De Breehoek werd er gezaalvoetbalt en bij de tennisvereniging De Bree kreeg men een clinic. Hierna maakte men zich op voor de lunch en de penaltybokaal.

Deze bokaal werd vorig jaar nog gewonnen door Finn van Dort, en de vraag was zou hij hem dit jaar weer gaan winnen? Helaas moest Finn in de voorronde zijn meerdere erkennen in Bjorn van Zanten, waardoor er dus een nieuwe winnaar zou komen. De winnaar van deze editie komt uit het O14 team en heet Hassan Jumma. In de voorronde al de sterkste, en ook in de finale bleek hij over stalen zenuwen te beschikken. En dus de terechte winnaar. Een woord van dank gaat uit aan de keepers van heden middag die weer de nodige ballen op zich afgevuurd zagen worden. Rond de klok van zessen konden de deelnemers gaan genieten van een uitgebreid buffet van De Kromme Hoek en een toetje van Chef Impie, waarvoor onze hartelijke dank.

Het kamp werd tenslotte afgesloten met de bonte avond, de grote playbackshow van onze deelnemers. Hierna werd een ieder door Perry bedankt voor zijn of haar inzet om dit alles weer in goede banen te leiden. En uiteraard werden alle sponsoren bedankt voor hun bijdrage, want zonder hen is het nagenoeg onmogelijk een dergelijk kamp te organiseren. Uiteindelijk sloot kampleider Gert het kamp af door de kinderen weer over te dragen aan de ouders. Er werd nog even doorgefeest op de muziek van DJ Rick, daarna werd er opgeruimd en nog even nagepraat. Rond middernacht ging de deur op slot.

Volgend jaar wordt het voetbalkamp gehouden op 20 – 21 en 22 mei 2020.

Hier onder de foto’s & video van het JVK

Hier onder de video