Jeugd VoetbalKamp 2023

Het Jeugd VoetbalKamp 2023 was voor de organisatie een groot succes!!!

De jeugdleden van vv Scherpenzeel verzamelden zich woensdagavond op het terrein van de club voor de start van het jaarlijkse voetbalkamp. ,,Het was met ruim honderd jeugdleden één van de drukstbezochte kampen van de afgelopen jaren”, aldus de organisatie.

Nadat de oudste jeugdvoetballers om 19.30 uur welkom werden geheten, zochten ze een plek in één van de tenten die al waren opgezet door een aantal vrijwilligers. Toen ze enigszins gesetteld waren, begon de pubquiz. Deze bestond uit een aantal categorieën, maar stond voornamelijk in het teken van sport. ,,Het viel de kampleiding mee dat de kinderen niet alleen goed konden voetballen, maar ook erg slim zijn”, grapt Maaike Pol.

NACHTSPEL

Na afloop van de quiz begon het nachtspel. ,,De groepen werden één voor één geblinddoekt en gedropt in het dorp, waar ze met behulp van coördinaten drie stempelposten moesten vinden, zonder dat ze werden gezien door de ‘hunters’. Werden ze toch gespot door de rondrijdende ‘hunters’? Dan werd het team een behoorlijke afstand teruggezet en dat kostte veel tijd”, legt ze uit. ,,Eenmaal terug in de kantine werd er getrakteerd door de jarige Robin. En nadat iedereen de traktatie op had, druppelden de eerste kinderen naar hun tent voor een koude nacht.”

De volgende ochtend kwamen ook de spelers van de ‘Smurfen’ tot en met de JO11 binnenlopen. ,,Of liever gezegd: stuiteren”, geeft ze lachend aan. ,,Terwijl de oudere jeugd nog een beetje wakker moest worden, waren de jongsten helemaal klaar voor de dag.” Een deel van de teams maakte zich klaar voor een busreis naar Overberg, waar ze verschillende activiteiten deden. ,,Denk aan een circuit van paintballen, pijl en boog schieten en katapult bouwen.” De jongste jeugd beleefde de ochtend op het blauwwitte sportpark. Hier kregen ze onder andere een kickboksclinic van Active Fit en speelden ze apenkooien in de Breehoek.

Na een bezoek aan Soest, waar het eerste elftal de bekerfinale speelde tegen vv Eemdijk, stond voor de oudste jeugd een darttoernooi op de planning. ,,De avond werd verzorgd door dartvereniging Bullshit, dat was erg geslaagd.” Jesper Blaauwendraad ging er met de winst vandoor.

PENALTYBOKAAL

Op vrijdagochtend voetbalden gemixte teams tegen elkaar in de vorm van een WK-toernooi. ,,En na de lunch werd, zoals elk jaar, hard gestreden om de penaltybokaal.” Hierbij namen jeugdleden het op tegen keepers van de club, oud-keepers of andere doelmannen die bekend zijn bij de vereniging. ,,De grote beker werd uiteindelijk beslist na een spannende finale waarin Mees en Melle het tegen elkaar opnamen.” Melle den Daas uit de JO13 wist uiteindelijk de finale te winnen en nam de beker mee naar huis.

Het voetbalkamp 2023 eindigde traditiegetrouw met de bonte avond. ,,Van het clublied tot aan het songfestival nummer van Finland, alles kwam voorbij.” De kampleiding kijkt terug op een ‘geweldig kamp’. ,,We willen iedereen enorm bedanken die erbij betrokken was. En hopelijk tot volgend jaar.”

Perry Advocaat.

Voor ondergetekende was donderdag op media gebied nogal rommelig. Twee grote evenementen op één dag is dan net iets te veel. Eerst ’s morgens mee naar Overberg en ’s middags de bekerfinale, dan weer terug voor het voetbalkamp, switchen met SD-kaarten. waar staan nu de foto’s en waar de bewegende beelden. Dan ook nog eens een PC die niet meer doet wat hij moet doen, en de chaos is compleet. Maar uiteindelijk alles gevonden. en dan nu eindelijk gepubliceerd. De foto’s waren al te zien in een kleiner formaat (25%) op Facebook. Hieronder op 50% formaat, dit om niet teveel webruimte te gebruiken. Ook hieronder een video registratie van het voetbalkamp. Door een auteursrechten claim heb ik het liedje van de JO8-2 (Ik ga zwemmen) eruit gehaald.