Even voorstellen….. Media Henkie!!

Wie is Media Henkie???

De meeste binnen vv Scherpenzeel kennen mij beter als Henk Wagensveld. Maar tijdens het jaarlijkse Jeugd Voetbal Kamp werd ik door Perry Advocaat steevast Media Henkie genoemd. Die naam is ergens rond 2015/2016 ontstaan.

De start van mijn carrière als vrijwilliger ligt ergens medio 1984. De zaterdagtak van vv Scherpenzeel is dan al jaren aan een opmars bezig en komt dat jaar uit in de 2e klasse van het zaterdag amateurvoetbal, op dat moment de op één na hoogste afdeling.

Op zaterdagmorgen werd dan voor die middag het wedstrijdprogrammaboekje in elkaar gezet door ondergetekende. Verder verkocht ik bij de thuiswedstrijden lootjes bij de hoofdingang. Je begint ergens als vrijwilliger.

In 1989 werd ik door Bert van Mourik gevraagd om elftalleider te worden bij het 1e elftal, dit omdat ik als sinds 1984 betrokken was bij het 1e zaterdag team. Deze functie heb ik 11 jaar bekleed. Tijdens die periode kreeg ik ook het volledige beheer van het wedstrijdprogrammablad bij de huiswedstrijden.

In 2001 werd ik na 11 jaar leiderschap en een jaartje sabbatical wedstrijdsecretaris van de zaterdagafdeling. De zaterdag afdeling zat in het slob en met mede “bestuursleden” Wim Vonk, Teun Helms en Cor de Vries† werd de basis gelegd voor het huidige succes van het 1e zaterdagteam. Verder was ik belast met het regelen van oefenwedstrijden voor de gehele zaterdagafdeling, daarnaast zorgde ik ook voor de scheidsrechters aanstellingen bij de lagere elftallen.

Tijdens deze periode als wedstrijdsecretaris kon ik me niet vinden in de onderhoudsvrije website vvscherpenzeel.nl, en ben ik in juli 2006 gestart met vvscherpenzeel-zaterdag.nlInformatief, achtergronden, nieuws, wedstrijdprogramma’s, uitslagen ect, ect. Dit werd al snel een succes onder de leden, en dat was het bestuur ook opgevallen. Begin 2007 werd mij door het bestuur dan ook gevraagd of ik dit niet wilde gaan doen voor de gehele vereniging? En zo werd in maart 2007 vvscherpenzeel.nl nieuw leven ingeblazen. Later werden daar Facebook (2009)  en Twitter (nov. 2010) nog bijgevoegd.

In 2012  ( na 11 jaar )  vond ik het genoeg geweest, en ben ik gestopt met het wedstrijdsecretariaat, en ging ik me volledig concentreren op het social media gebeuren bij vv Scherpenzeel.

Vanaf juli 2006 tot januari 2020  ( 14,5 jaar )  heb ik me daar bezig mee gehouden. Maar door een verschil van mening over communicatie heb ik deze taken neergelegd.

Maar Media Henkie is niet weg bij de club, zoals de voorzitter al aanhaalde in zijn toespraak op de vrijwilligersavond toen ik in het “zonnetje” werd gezet.  ( zie foto bovenaan ).  Want vanaf 2008 tot heden.. houdt ik me ook al bezig met de foto reportages van het jaarlijkse Jeugd Voetbal Kamp, de jaarlijkse startdag voor de jeugd ( vanaf 2021 ) en de foto presentatie van het 1e elftal ( vanaf 2013 ). Verder diverse jubilea, promotie en kampioenschappen heb ik op de gevoelige plaat heb vast gelegd. Al deze foto’s/video’s zijn terug te vinden op deze website, hoeveel het er zijn weet ik niet maar wel héél véél!!

Tot zover over wie ik ben, en wat ik doe en al gedaan heb. Heel veel plezier bij het kijken naar al die  ( oude )  foto’s en video’s.

Al met al toch een redelijke staat van dienst vanaf 1984 tot en met heden!!!!

Groeten,

Media Henkie