Samenvatting Buitenpost – Scherpenzeel

Speelronde 5 in de 4e Divisie D. Seizoen 2023/2024

Speelronde 5 brengt Scherpenzeel wederom naar het hoge noorden. Ditmaal naar de provincie Friesland, om daar aan te treden tegen de VV Buitenpost uit het gelijknamige dorp.

Scherpenzeel startte het seizoen met twee overwinningen, daarna kwamen er blessures. Eerst Bjorn Cuperus, die in de thuiswedstrijd tegen MASV net voor de rust een liesblessure opliep. In de dinsdagtraining erop moest Olivier Pilon het trainingsveld verlaten, na wat later bleek een verrekking in de hamstring. Zonder deze twee spelers leed Scherpenzeel zijn eerste punten verlies bij Pelikaan S (1-1 red.). Tijdens die wedstrijd werd Eef van Riel aan de “ziekenboeg” toegevoegd met een enkel blessure. En of het nog niet genoeg was, kwam daar op de dinsdagtraining ook nog Bryan Burgerhout bij. Zonder deze vier leed Scherpenzeel thuis wederom zij het onnodig punten verlies (1-1 red.) op tegen Heino.

Afgelopen dinsdag speelde Scherpenzeel nog een wedstrijd tegen 2e Divisionist Spakenburg voor een plek in het hoofdtoernooi om de TOTO KNVB BEKER. Maar helaas moesten we in de blessuretijd onze meerdere erkennen, door een doelpunt van Floris van der Linden (1-0) in de 92e minuut. Voor Scherpenzeel rest nu weer de regulier competitie en het districtsbekertoernooi, waar we op 21 oktober aantreden tegen het Mijdrechtse SV Argon.

Zaterdag in en tegen Buitenpost kon trainer Janssen nog altijd niet beschikken over Bjorn Cuperus, Eef van Riel en Bryan Burgerhout (allen geblesseerd), Tristan Wallet (geschorst). Topscoorder Olivier Pilon heeft plaats genomen op de bank.

Hoe het zaterdag ging in Buitenpost ziet u in onderstaande samenvatting.

Media Henkie