Promotie in 2008

HAARLEM  –  31 mei 2008

De zaterdag afdeling van Scherpenzeel is er alsnog in geslaagd om promotie af te dwingen naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal. In Haarlem werden twee plaatsen verdeeld doormiddel van een toernooi (wedstrijden van 2 x 25 minuten) met de verliezende finalisten van de nacompetitie. Scherpenzeel eindigde als tweede op het toernooi, en dat geeft recht om volgend seizoen in de derde klasse uit te komen.

Maar helemaal zonder slag of stoot ging het niet zaterdagmiddag op het complex van Olympia in Haarlem. Scherpenzeel vertrok richting Haarlem zonder de zieke Mark van Baaren, die vanaf de vroege ochtend te vaak het toilet moest bezoeken. Scherpenzeel begint het toernooi tegen Hellas Sport uit Zaandam, vanaf het begin komt de tegenstander er niet aan te pas, en ze worden met de rug tegen de muur gezet door Scherpenzeel. In de 21e minuut ziet de scheidsrechter het uitglijden van een speler van Hellas aan als een overtreding, de toegekende vrijetrap verdwijnt achter keeper Sjoerd van Elst in de bovenhoek.
En zo loopt Scherpenzeel weer achter de feiten aan. In de tweede 25 minuten probeert Scherpenzeel de achterstand weg te werken, maar in de counter blijft Hellas gevaarlijk. In de 33e minuut krijgt Scherpenzeel de zoveelste vrijtrap rond de zestienmeter,
De vrijetrap van Rob van Kommer valt precies op het hoofd van Jouke van Elst, en die laat de gelijkmaker aantekenen. Maar Scherpenzeel wil meer, maar helaas zit dat er niet in en eindigt het eerste duel in 1-1.

Het tweede duel is tegen FC Weesp, wat in het eerste duel zijn meerdere moest erkennen in AH ’78 uit Huizen 3-0. Vanaf het begin loopt het niet, en komt Scherpenzeel enkele malen goed weg als de bal in de eerste acht minuten tweemaal het aluminium raakt achter keeper Van Elst. In de 22e minnut ziet Stefan Schipper een inzet op het aluminium uiteen spatten. In de 23e minuut gaat het weer mis, en kijken de blauwwitten weer tegen een achterstand aan. Maar deze keer laat de gelijkmaker niet lang op zicht wachten, Robbert Vlaanderen profiteert van een slippertje achterin en rond bekwaam af 1-1.. Maar in de derde minuut van de extra tijd gaat het weer mis en kijkt Scherpenzeel weer tegen een achterstand aan. In de tweede 25 minuten golft het spel op en neer met kansen voor beide doelen. Maar het zal duren tot de 50e minuut eer er weer wordt gescoord, Scherpenzeel trekt wederom de stand gelijk en Robbert Vlaanderen is wederom de schutter. Maar de gifbeker is nog niet leeg, en Scherpenzeel zet nog maar eens aan. Doordat het spel vele malen heeft stilgelegen laat de scheidsrechter lang door spelen. In de 5e minuut van de extra tijd komt een verre uittrap van Sjoerd van Elst voor de voeten van Robbert Vlaanderen, deze speelt 2 tegenstanders uit en schiet hard op de keeper, waardoor de bal recht omhoog gaat en met een beetje hulp van de wind richting de doellijn dwarrelt.
De keeper probeert hem nog te vangen, dit lukt hem ook alleen een meter achter de doellijn.
En zo gaat Scherpenzeel als winnaar van het veld 3-2.

Nu nog één duel te spelen, en wel tegen AH ’78 uit Huizen wat al zeker is van promotie door ook het tweede duel winnend af te sluiten met 3-1 tegen Hellas Sport. AH ’78 blijkt een maatje te groot voor Scherpenzeel. AH ’78 heeft een zeer goede voetballende ploeg maar het duurt tot de 27e minuut alvorens zij de score openen. In het vervolg van de partij krijgt AH voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen, Voor Scherpenzeel blijft het bij een enkele mogelijkheid, waardoor de laatste wedstrijd verloren gaat met 1-0. Het wachten is nu hoe de ontwikkelingen zijn op het andere veld. De weer in grote getale aanwezig zijnde supportersschare uit Scherpenzeel weet het al, Weesp lijdt met 4-3 en dat is genoeg voor promotie naar de 3e klasse. De spelers willen het laatste fluitsignaal afwachten, en als deze geklonken heeft komt daar de ontlading met de mee gereisde supporters. Na eerst op positieve wijze de kantine onveilig te hebben gemaakt gaat de reis weer terug naar Scherpenzeel, waarbij de supporters de spelers met een zeer warm onthaal binnen halen. Na eerst wat gegeten en gedronken te hebben in de kantine gaat de stoet onder begeleiding van muziekvereniging Cecilia het dorp door. Om uiteindelijk bij de plaatselijke horeca gelegenheid “De Hertog van Gelre” weer van de platte kar te gaan, en er daar tot in de kleine uurtjes wordt verder gefeest.

Eindstand extra promotieplaatsen 3e klasse.