Scherpenzeel – DETO

Speelronde 10 in de 4e Divisie D. Seizoen 2023/2024

Zaterdag 4 november 2023, Scherpenzeel speelt vandaag tegen DETO Vriezenveen, ook weer een tegenstander waar geen historie bij hoort. Als promovendus speelde Scherpenzeel niet alleen tegen DETO maar was het ook nog in een strijd verwikkelt om de 1e periodetitel in de 4e Divisie D. Scherpenzeel deelde de koppositie met het Rijssense Excelsior ’31. Scherpenzeel had een voordeel van slechts 1 treffer ten opzichte van Excelsior ’31. Het zou dus een spannende middag worden. Het duel in Rijssen eindigde in een 5-2 overwinning, dat betekende dat onze BlauwWitten met minimaal 3-0 moesten winnen om Excelsior ’31 voor te blijven, want met 2 treffers verschil was Excelsior op basis van het aantal gescoorde doelpunten alsnog winnaar van de periodetitel. Op het moment dat het duel afgelopen was leidde Scherpenzeel met 1-0, dat was dus te weinig, er moesten nog 2 doelpunten bij. 1 doelpunt viel er nog, maar aan de verkeerde zijde. DETO maakte (niet geheel onterecht) in de slotseconde gelijk 1-1. Excelsior ’31 heeft hierbij de 1e periodetitel in de wacht gesleept. Door het gelijke spel, en de overwinning van VVOG zakt Scherpenzeel weer naar de gedeelde 2e positie op basis van het doelsaldo. VVOG +22 en Scherpenzeel +14.

Helaas liet het weer het niet toe om vanachter het doel (gebruikelijke positie bij de thuiswedstrijden) opnames te maken. Hopelijk lukt dat volgende week wel als we afreizen naar Zwolle om daar aan te treden tegen Berkum, aanvang 14:45 uur.

Media Henkie