Scherpenzeel – AZSV

Speelronde 13 in de 4e Divisie D. Seizoen 2023/2024

Wederom geen bewegende beelden van mijn kant ivm de regen, maar een verslagje.

Het is zaterdag 25 november 2023. Scherpenzeel ontvangt op De Bree-Oost AZSV uit Aalten, gelegen in de achterhoek tussen Doetinchem en Winterswijk en nabij Lichtenvoorde, wat we kennen van De Zwarte Cross. Scherpenzeel start de wedstrijd goed, met kansen voor Olivier Pilon (binnenkant paal), en Anass Aamri en Corné Davelaar stuiten op de keeper. Eigenlijk is het wachten wanneer het 1e doelpunt valt voor Scherpenzeel. Maar in de ongeschreven voetbalwet staat ook, dat als je zelf verzuimd om te scoren, het doelpunt dan valt aan de andere kant. Zo ook vandaag! Een voorzet vanaf rechts kan na 31 minuten ongehinderd ingekopt worden door Rik van de Eerden, de lange spits van AZSV 0-1, en dat is tot op dat moment tegen de verhouding in. Scherpenzeel moet weer dan in de achtervolging tegen het fysiek sterke AZSV. Vorige week wist Scherpenzeel de achterstand nog voor de theepauze te repareren, maar vandaag niet, sterker nog, AZSV kreeg nog een enorme kans om er zelfs 0-2 van te maken, gelukkig bleef ons dat bespaart. Dus gingen we rusten met een 1-0 achterstand.

Na de rust ging Scherpenzeel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na de rust moet AZSV door met 10 man, na een opzettelijke handsbal na een verre uittrap van Stef Brummel op Olivier Pilon. Maar dan weet je ook dat de tegenstander verdedigend gaat wisselen en zich terugtrekt tot in de zestienmeter, en gaat gokken op een snelle counter om er nog een doelpunt bij te prikken. Scherpenzeel gaat daarentegen nog aanvallender spelen om in ieder geval die gelijkmaker op het bord te zetten en wie weet nog meer. Maar wat er ook geprobeerd werd, er zat altijd wel een voet of been tussen om een inzet te blokkeren. En als er al een bal op het doel kwam, was daar nog altijd de uitstekende keeper van AZSV om de nul vast te houden. Het lukte Scherpenzeel dus niet om de Aaltense muur te slechten. En zo loopt Scherpenzeel tegen de eerste nederlaag aan van dit seizoen, 0-1. Een onnodige nederlaag? JA! Als je in het eerste kwartier 1 van de 3 riante kansen binnenschiet speel je een heel andere wedstrijd. Maar als telt niet in het voetbal, de realiteit is dat Scherpenzeel weer in de achtervolging moet op Excelsior ’31 (1-0 winst bij Berkum) en VVOG (2-1 winst thuis op Heino).

Volgende week staat voor Scherpenzeel de enige derby van deze competitie op het programma. We reizen af naar Barneveld om daar aan te treden tegen SDVB. De aanvang op sportpark Norschoten is 15:00 uur.

Met de toestemming die ik al heb verkregen van SDV Barneveld, volgende week weer een samenvatting.

Media Henkie