Hoofdtrainer Schefczyk per direct weg!

Jurgen Schefczyk heeft afgelopen weekend, na het debacle tegen Rijsoord, zijn functie als hoofdtrainer van ons vlaggenschip ter beschikking gesteld. Hij doet dit in het belang van de club omdat hij het gevoel heeft dat hij het elftal onder zijn leiding niet verder kan helpen in de strijd tegen klassenbehoud. Zelf zegt Jurgen daar het volgende over:

Het lag mij de afgelopen maanden enorm aan het hart mijn taak bij vv Scherpenzeel met het behoud van het hoofdklassen schap tot een succesvol einde te brengen. Na een heel aantal goede wedstrijden de afgelopen weken was ik er na de overwinning tegen Smitshoek van overtuigd dat wij als team de laatste benodigde punten nog zouden halen. De twee ontluisterende nederlagen in het Hemelvaartsweekend zag ik op deze manier niet aankomen. Na de wedstijd tegen Rijsoord ben ik tot het inzicht gekomen dat ik het team in deze situatie niet meer voldoende kan helpen om in de resterende 1 tot 3 wedstrijden tot betere resultaten te komen. Omdat het belang van de club boven alles gaat, heb ik het bestuur daarom vandaag medegedeeld mijn taken als hoofdtrainer van vv Scherpenzeel per direct neer te leggen. Ik wens spelers, staf en iedereen die Scherpenzeel een warm hart toe draagt alle denkbare succes de komende wedstrijden in de hoop dat mijn stap hieraan bijdraagt en nieuwe krachten losmaakt

Het bestuur betreurt de gang van zaken enorm en ziet het gebaar van Jurgen als een moedig besluit.

Er moet iets gebeuren omdat het één voor twaalf is. Als je dan zelf de stap opzij durft te maken zegt dat iets over de persoon Schefczyk” aldus clubvoorzitter Gijs van den Broek. Na het besluit van de hoofdtrainer heeft ook zijn assistent Teunis Wenneker aangegeven solidair te zijn aan zijn collega.

Ook dit heeft het bestuur te accepteren en er zal op korte termijn gemeld worden hoe het seizoen afgemaakt gaat worden.

De afgelopen drie jaar heeft Scherpenzeel op een zeer plezierige manier samengewerkt met Jurgen. Veel mooie en minder mooie momenten zijn er samen beleefd. De betrokkenheid en passie van de trainer is altijd gewaardeerd. Dat het zo eindigt is zeer teleurstellend. Uiteraard geldt dit ook voor de samenwerking met Teunis die vijf jaar als assistent gewerkt heeft op de Bree Oost.

Wij wensen Jurgen en Teunis veel gezondheid en succes in de toekomst en willen hen bedanken voor de mooie periode bij onze club.

Bestuur en TC VV Scherpenzeel

Bron: vvscherpenzeel.nl